torstai 23. elokuuta 2012

Dublin Horse Show 2012

Viikon reissu Irlantiin on taas heitetty. Ja kyllä oli taas ihan huippu reissu, ei voi muuta sanoa. Lensin tiistaina 14 pvä, Jenni ystävällisesti haki minut kentältä ja suunnattiin Kilkennyyn. Keskiviikkona tuli jo extempore lähtö takaisin Dubliniin ja Horse Showhun, koska Jennin entinen kilpailutettava starttasi siellä. Sää oli peri-Irlantilainen, eli vettä koko päivän taivaan täydeltä.. Kuvamatskua ei siis ole...
 
Torstaina oli välipäivä isoista hulinoista ja suunnattiin Jennin kanssa kisoihin. Matkaan lähti myös Smartie. Ihan huipputyyppi tuo Smartie, oikein sydäntenmurskaaja...

 
Ja kaiken oman pikkupuuhastelun lisäksi (lue: riisuu itsensä loimista, suojista jne. jos jää vartioimatta) osaa tämä kaveri myös hypätä. Smartie hyppäsi kaksi luokkaa, 110cm ja 120cm, molemmat nollilla. Seuraavaksi olisi siirtyminen ylöspäin luokissa.

 
Perjantaina pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin viikonlopuksi Dubliniin. Perjantaina oli luvassa kaikkien muiden luokkien lisäksi illan kohokohta, Aga Khan Nations Cup.

 
Tämä kirjahylly saattais olla ratahenkilöstön painajainen... Irtoavia osia esteessä oli kirjoista lähtien kaikki. Kerran nähtiin viikonlopun aikana sen menevän palasiksi, mutta hämmästyttävän nopeasti se oli takaisin kasassa..

 
Tunnelma kisan aikana oli aivan huikea, missään Suomessa ei samaa olla saatu aikaiseksi vaikka Nations Cupeja on täälläkin kilpailtu. Erityisesti kun Irlantilainen ratsukko tuli areenalle oli huutomyrsky valmis, saati kun Irlantilaiset joukkueen jäsenet toisensa jälkeen hyppäsivät nollaratoja. Meteli oli huumaava. Palkintojen jakoon marssi myös miehet mekoissa... Ja kansallislaulut tuli livenä.

 
Ja voitte vaan kuvitella mikä meteli oli kun Irlannin joukkue ratsasti voittoon...

 
Kunniakieroksella koko joukkue

 
Ja voittopokaali myös

 
Kisapaikka on lähestulkoon Dublinin keskustassa RDS-stadionilla. Kisat ulottuu kahden korttelin matkalle, tämän pääareenan ympärille ja Simmonscourtiin missä on toinen kisakenttä ja verryttelyalueet. Shoppailumahdollisuudet on huikeat. Jopa myös ei-hevosihmisille expoalueelta löytyy vaikka ja mitä.

 
Ja taas oli mukana pääareenan viereisillä kentillä kaikenmaailman luokkia mukana, aaseja kärryineen..

 
Oli vanhanajan naistensatulassa ratsastajia

 
Ja sitten oli tälläinen hevoskuiskaaja mies.. Sillä oli nuo neljä valkoista hevosta ja yksi poni, vapaana. Se sai ne makaamaan...

 
Istumaan

 
Ja kaikilla neljällä hevosella oli tämän kesäiset varsat ja kaikki kulkivat tämän miehen mukana, vapaana...

 
Oli prinsessakärryjä ja hevosia päätupsuineen

 
Ja sitten Jennin luota löytyi tappisten äitee... Zena, oli jo toinen harmaantunut hiukan, mutta suosikki lepopaikka on edelleen heinäkärryt...

 
Ja Linus-iskä

 
Mutta ihan mahtava viikonloppu Dublinissa, loistavaa seuraa, hienoja hevosia ja hyviä ostoksia. On naurettu niin paljon, että elän varmaan ikuisesti ja syöty hyvin. Voin lämpimästi suositella tätä tapahtumaa myös ei hevosihmisille, jo kokemuksena ihan mahtava! Ensi vuonna suunta on varmasti sama.

2 kommenttia:

  1. Aika hulppeita nuo esteet. On siinä ollut virittelemistä. Ja että kirjahyllykin. OMG! Irlantilaisilla riittää hjuumoria siis.
    Ja sääkin näkyi suosivan, kun kuvamateriaalia löytyi.
    Jaksaa taas arkeakin.

    VastaaPoista
  2. Juu siis sen keskiviikon vedenpaisumuksen jälkeen tuli helle, joka pysyi aina tiistaihin asti kun lähdin. Niin tuolta keskiviikolta ei kamalan kelin takia oo kuvia. :)

    VastaaPoista