perjantai 10. elokuuta 2012

Yökisailua

Startattiin Ricon kanssa eilen KKS:n yökisoissa. Niiden oli tarkoitus olla iltakisat, tai sellasiin olin ilmottautunu... Aikataulujen tultua selvisi, että maxit aloittaisi 21.00, jee jee, ja että koirakkoja oli ilmoittautunut 52, multijeejee!
Mulle on kamalan vaikeeta enää tohon aikaan päivästä työ- ja tallipäivän päälle enää tehdä mitään kovin järkevää ajatusta vaativaa toimintaa, etenkään jos siinä jollain lailla pitäs vielä hallita jotain muutakin kun se oma ajatus... Ei se mitää, lähettiin kuitenkin ajatuksella, treeni.
Tuomarina oli Saviojan Anne, joka oli koko illan pitäny hyvää tahtia yllä kisoissa ja päästiin radat aloittamaan ihan ajallaan. Meillä oli ekana hyppäri. Kävelyssä jäi jo kiva fiilis radasta, joka oli taas ihan suoritettavissa. Eka virhe tuli, kun lähdin pussin jälkeen takaahypyllä hötkyämään liiaksi vasemmalle ja jätin ohjaamatta koiran. Seuraava hassi tuli kahden putken välissä olevalla hypyllä, kun en malttanut ohjata koiraa kunnolla vaan keskityin ehtimään alta pois. Hyllytettiin rata pian tämän jälkeen, kun TAAS en malttanut ohjata koiraa suht helpossa kohdassa ja Rico ehti hypätä jo hypätyn hypyn takasin päin. Ei se mitään, maaliin asti juostiin ja multa meinas housutkin tippua loppusuoralle... :D
Agiradalla sama homma, mukava suoritettavissa oleva rata. Nyt vaan piti ottaa pikkanen ote itseään niskasta ja ruveta vaikka ohjaamaan koiraa, kun sillä taas ohjaamattomuuden puutteesta oli hyppärillä aika paljon asiaa... Oli vähän rumaa ohjaamista ja muutama pelastus käyttämällä ääntä ehkä tarpeettoman paljon mutta tällä radalla se nyt kuitenkin meni minne kuului. A:n alastulolla ruma ruma kontakti, koska mie en pysäyttäny liikettä hönkiessä ohjaamaan seuraavaa hyppyä. Muutoin oli se tavoitteena ollut tulos nyt taskussa. Ihanat Kati ja Tuula oli meitä yömyöhään kannustamassa, kiitos ihanat! <3 Kati myös kuvasi radat..
Oli kyllä itellä ihan hirmu kökkö olo juosta koko ajan ja jotenkin se tuntui ja näkyi koirassa myös. Treenitauon jälkeen ollaan treenattu vaan muutaman kerran ja kisoissa on viimeksi oltu kesäkuun lopulla, näkyy menossa. Vauhtia tarvitaan lisää, nopeutta kontakteihin ja keppeihin. Ja reilusti lenkitystä pienemmälle. Mutta ei jääny kuitenkaan ärsyttämään nää kisat, koska olin jo siihen varautunut että ihan kamalan vireessä en ole tohon vuorokauden aikaan. Mutta huumorilla, huumorilla...

2 kommenttia:

  1. Oliko agirata nollarata. Alku oli hyvin samanlainen kuin kakkosissa. Hyvin juohevasti kyllä viet Ricoa. Luojan kiitos en ollut Saagaa ilmoittanut. En olisi tuohon aikaa kyennyt mihinkään.

    VastaaPoista
  2. Agiradalle tuli Aalta kontaktivirhe, eli harmittava vitonen.
    Mut hyvältähän se enimmäkseen näytti kuitenkin, vaikka tuntuikin kököltä! :)

    VastaaPoista